пʼятниця, 29 квітня 2016 р.

ПОРОБКИ З ТВЕРДИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ.
НАШ ЕКО-ЛОГОТИП, -ЕМБЛЕМА, -ЛОЗУНГ

середа, 27 квітня 2016 р.

26 квітня мої любі учні подорожували своєю бАтьківщиною. Наше містечко невеличке, але теж має свою цікаву та захоплюючу історію, яку під час автобусно-пішохідної екскурсії розповіла нам науковий співробітник Краєзнавчого музею Алексєєва Любов Леонідівна. Завдяки їй ми дізналися багато нового про парк імені М.Горького, де росте знаменитий дуб черешчатий, є літній кінотеатр, стадіон та ін., про Парк зрошувального садівництва, Мелітопольський міський палац культури ім. Шевченка, почули про пам’ятник В. Висоцькому, Б. Хмельницькому, дізналися про цікаві історичні будівлі та інші архітектурні пам'ятки. Останнім етапом екскурсії став Інтеркультурний музей.

субота, 16 квітня 2016 р.

Найголовніша проблема людства – це виховання.
Якщо б ми правильно виховали одне покоління, ми б виправили все людство, змогли б змінити все життя на Землі...
Міхаель Лайтман

пʼятниця, 15 квітня 2016 р.

Історія, яка змусить багатьох замислитись

Вчителька початкових класів одного разу попросила дітей написати твір про те, що б вони хотіли, щоб Бог зробив для них. Увечері, коли вона перевіряла роботи, натрапила на один твір, який її дуже засмутив. У цей момент увійшов її чоловік і побачив, що вона плаче.
- "Що сталося?"-запитав він.
- "Читай,"-відповіла вона, простягнувши твір одного хлопчика.
- "Господи, сьогодні прошу Тебе про дещо особливе: перетвори мене на телевізор. Я хочу зайняти його місце. Хочу жити, як живе телевізор в нашому домі. Хочу мати особливе місце і збирати родину навколо себе. Щоб мене слухали, не перебиваючи і не задаючи питання, коли я говорю. Хочу бути центром уваги. Хочу, щоб мною займалися, як займаються телевізором, коли він перестає працювати. Хочу бути в компанії батька, коли він повертається додому, навіть втомлений. Щоб моя мама, замість того, щоб ігнорувати мене, йшла до мене, коли залишається одна і сумує. Хочу, щоб хоч іноді, мої батьки залишали все в стороні і проводили трохи часу зі мною. Боже, я не прошу багато чого... Я тільки хочу жити, як живе будь-який телевізор".
- "Кошмар! Бідний хлопчик!"-вигукнув чоловік вчительки.-"Що ж це за такі батьки?!"
Вона зі сльозами на очах відповіла: "Це твір нашого сина"...
БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ



понеділок, 11 квітня 2016 р.

7 КВІТНЯ
ЗАГАЛЬНОШКІЛЬНА РАНКОВА ЗАРЯДКА 






"Спорт - це здоров'я, здоров'я - це спорт!" - наголосив Геннадій Крамаренко під час зустрічі з учнями 6-В класу гімназії №19. Геннадій Геннадійович - спортсмен, тренер SPARTA GYM, за освітою педагог. Він одразу знайшов спільну мову з учнями: відповідав на цікаві питання, радив, як слідкувати за своїм здоров'ям, ділився власним досвідом. Його оптимізм і життєва позиція заряджали нас усіх! Прекрасна зустріч! Можливо, повторимо.


четвер, 7 квітня 2016 р.

31-го березня завітав до нас у гості фото- та відеограф Сергій Риженко. Ми запросили його, щоб представити в рамках шкільного проекту "Знайомі незнайомі обличчя Мелітополя". За чаєм зі смаколиками Сергій розповідав про своє життя, творчі процеси та плани на майбутнє. Емоцій було дуже багато - усі на позитиві!